Naročam se na e-novice

Monique Wittig: Gverilke

Monique Wittig: Gverilke
Monique Wittig: Gverilke

Monique Wittig: Gverilke

prevod Suzana Koncu

Monique Wittig (1935–2003) je bila francoska pisateljica, filozofinja in teoretičarka. Objavila je okrog dvajset romanov, zbirk kratke proze, dramskih del in esejističnih knjig. Njeno avtorsko delo, zlasti pa roman Gverilke (izv. Les Guérillères), prvič objavljen leta 1969, velja za enega najpomembnejših prispevkov na področju feministične in lezbične književnosti.

Gverilke – roman, ki bi ga lahko imenovali tudi ep – obravnava skupino posameznic, ki živijo na suverenem ozemlju, kjer patriarhalni pritiski nimajo svojega mesta. Avtoričina miselna in literarna inovativnost, ki sta ji s to knjigo prinesli tudi izjemno priljubljenost pri bralkah_cih, se nahaja v preobrazbi konvencionalnega boja v lingvistični boj, v prevzemu konvencionalnih jezikovnih kod in njihovo popolnoma novo strukturacijo, ki je pogoj za izgradnjo novega sveta. Ta knjiga predstavlja prelomni roman 20. stoletja o ustvarjanju in ohranjanju svobode, literarno moč pa oblikuje skozi feministično prizivanje zgodovinskega spomina, solidarnosti in aktivne družbenokritične drže.

O prevajalki:
Suzana Koncut prevaja sodobno francosko literaturo, klasično literaturo, dramska besedila za gledališče ter humanistična dela. Med njenimi prevodi najdemo dela avtorjev, kot so Mathias Énard, Michel Foucault, Gustave Flaubert, Marc Chagall, Stendhal, Nathalie Sarraute, Pascal Quignard, Laurent Binet, Georges Perec itd. Za svoje delo je prejela Zlato ptico, Sovretovo nagrado, Nodierovo nagrado in nagrado Prešernovega sklada.
 
8590
Dobava: 2 do 10 dni
Garancija: Ni garancije
Dostava: 1.250,00 €
Način plačila: po povzetju, po predračunu...
Cena brez DDV:
19,05 €
Vaša cena:
20,00 €
Količina:
-
+
20,00 €
Opis