Naročam se na e-novice

I N F O     Š K U C

INFO CENTER ŠKUC že od leta 1998 skrbi za informiranje mladih ter mladinskih organizacij in organizacij za mlade v Ljubljani. Kot koordinator Ljubljanske mreže info točk– L’MIT zbira, ureja, objavlja in brezplačno posreduje raznolike informacije o vsebinah, storitvah in dejavnostih, ki so pomembne za mlade ter jim pomagajo pri uresničevanju njihovih interesov, doseganju želenih ciljev in osamosvajanju. Med osnovne informativne vsebine med drugim sodijo informacije o (ne)formalnem izobraževanju in usposabljanju, zaposlovanju, prostovoljnem delu, kulturnih, športnih in zabavnih dogodkih ter prireditvah v Ljubljani in njeni okolici, zdravju, lokalnih ustanovah in službah za mlade ter evropske informacije.
Poleg tega z raznolikim izobraževalno-ustvarjalnim programom preko delavnic, dogodkov in predavanj redno izvaja brezplačne aktivnosti za mlade, jim nudi prostor za pridobivanje novih znanj in veščin ter jih spodbuja h kreativnemu preživljanju prostega časa.
Info center ŠKUC deluje tudi kot regionalni partner Eurodesk in kot koordinator Evropske prostovoljske službe v okviru Društva ŠKUC.
V Info centru ŠKUC lahko kupite tudi vstopnice za koncerte ŠKUC-a in knjige Založbe ŠKUC ter brezplačno dostopate do interneta.
Več o dejavnostih si lahko preberete na spletni strani www.lmit.org.

 

I N F O    Š K U C

INFO CENTRE ŠKUC has been providing information to young people and youth organisations and organisations for young people in Ljubljana since 1998. As co-ordinator of the Ljubljana Network of Information Centres – L’MIT – it collects, disseminates, publishes and provides information free of charge on topics, services and activities that are important to young people and help them realise their interests, achieve their desired goals and gain independence. Its basic contents include information on (non)formal education and training, employment, volunteer work, cultural, sports and entertainment events in and around Ljubljana, health, local institutions, jobs for young people and EU information.

Furthermore, with its diverse educational and creativity program in the form of workshops, events and lectures, it regularly organises free activities for young people, provides them with a space to acquire new knowledge and skills, and promotes creative use of their spare time.

Info Centre ŠKUC also operates as the regional partner of Eurodesk and as coordinator of the European Voluntary Service under the auspices of the ŠKUC Association.

Info Centre ŠKUC also sells tickets for ŠKUC concerts and books by ŠKUC Publishing, and offers free internet access.

For more information about these activities, please visit www.lmit.org

02 01-Sara-Fabjan utube
L I T E R A R N I
G L A S O V I
P O D C A S T - 4
Četrta oddaja: Sara Fabjan: Zaroletano
Društvo ŠKUC ustvarja literarni podkast, kjer lahko poslušate pogovore z različnimi literarnimi ustvarjalkami in ustvarjalci.
V prvem podkastu nove sezone se s Tanjo Matijašević pogovarja pesnica Sara Fabjan, ki ji je še vedno nenavadno, da bi si rekla pesnica in, ki ji je “nerealno”, da je izdala svoj prvenec, čeprav je ves čas vedela, da se bo to enkrat v njenem življenju pač zgodilo.
Podkast lahko poslušate na Spotifyu in vseh podkasterskih platformah ter na YT kanalu Info centra Škuc, tukaj .
Vodi Tanja Matijašević.
Podkast omogoča: Javna agencija za knjigo RS
preberite več
bralni klub avgust
B R A L N I
K L U B
Z A
M L A D E
K A V E L J 2 2
sreda, 30. 8. 2023, Info Škuc, Stari trg 21, Ljubljana
Vljudno vabljeni_ne na bralni klub za mlade! Tokrat beremo knjigo Kavelj 22, avtorja Josepha Hellerja.
Joseph Heller je bil ameriški avtor romanov in kratkih zgodb, pisal je tudi scenarije in igre. Kavelj 22 velja za njegovo najbolj znano delo. Dogajanje je postavljeno na vojno italijansko ozemlje. Ameriški vojni piloti, ki se tam bojujejo, se hočejo izogniti poletom z izgovorom, da so psihično nestabilni. Catch 22 je vojaško pravilo, ki jim to luknjo v sistemu onemogoča. Logika kavlja 22 je namreč ta, da je vsak vojak, ki se razglasi za nezmožnega opravljati svoje delo zaradi psihične nestabilnosti, dovolj stabilen, saj že dejstvo, da se tega zaveda, pomeni, da ni nor. Ta začaran krog se nikoli ne konča, saj število obveznih bojnih poletov naraste vsakič, ko kakšnemu pilotu skoraj uspe doseči normo. (Vir: MKL)
Bralni klub je namenjen vsem mladim, ki radi berete in se o prebranih knjigah tudi pogovarjate.
Vodi ga Tadeja Pepeljnak, študentka gozdarstva. V prostem času poleg lazenja po gozdu in druženja z drevesi rada preživlja čas z dobrimi knjigami in prijatelji ter trapastimi ali poglobljenimi debatami o življenju, vesolju in sploh vsem.
Bralnega kluba se lahko udeležite, tudi če knjige niste prebrali v celoti. Na bralnem klubu namreč teme v knjigi navezujemo na lastno življenje in svoje izkušnje.
Na bralnem klubu se dobimo ob 18.00 v Škuc na Starem trgu 21.

Če se bralnega kluba udeležite več kot 5x, vam podarimo knjigo Založbe ŠKUC.
Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo na info.center@skuc.org.
Dogodek sofinancirata Mestna občina Ljubljana in JAK
preberite več
pop up
P O P
U P
L A U R A
Najavljamo POP UP v enem izmed lepših kotičkov v Ljubljani, v atriju Galerije Škuc, v četrtek, 17. 8. 2023.

Predstavila ꜱe bo ustvarjalka Laura Fajfar, ki ustvarja pod blagovno znamko Laura. Pri ustvarjanju oblačil se svobodno predaja domišljiji vseh vrꜱt in oblik. vedno znova jo preseneča in veseli kako vsebina miselnega najde pot v stvarni svet. Obožuje in ljubi življenje in vse njegove pike na i.
Na dogodku boste lahko pokukali v njeno novo kolekcijo, ki je sestavljena iz različnih kosov oblačil in modnih dodatkov.

Z vami bo od 12. do 18. ure.
Vabljeni_e.
preberite več
B R A L N I
K L U B
Z A
M L A D E
N O R V E Š K I
G O Z D
preberite več
Impro aktivacija
I M P R O
A K T I V A C I J A
Vsak četrtek, ob 16.30 uri, od 20. 4. 2023 do 15. 6. 2023, Klub Monokel, AKC Metelkova mesto.
Impro aktivacija je sklop druženj, na katerih se bomo s pomočjo orodij in prvin improvizacijskega gledališča učile_i pripovedništva. Naslanjali_e se bomo na lastne izkušnje, raziskovali_e družbene teme in razmišljali_e v kakšen okvir lahko postavimo performans katerega vsebina ni vnaprej določena. Randy Dickson pravi, da moraš pri ustvarjanju impro predstave vedno pogledovati nazaj, Tanja Matijašević , vaša pedagoginja, pa pravi: »Pejmo v akcijo.« Moč improvizacijskega gledališča je v ustvarjanju podpornega okolja v katerem vsakdo prepozna prostor za izraz. Na delavnicah se bomo srečale_i osemkrat in na koncu določile v kakšni obliki bomo predstavile_i končni produkt.
Prijavite se lahko vsi, predhodne izkušnje niso potrebne. Delavnice so brezplačne. Mesta na delavnici so omejena. Prijave sprejemamo preko spletne prijavnice .
Srečanja bodo potekala od 20. 4. 2023 ob 16.30 do 15. 6. 2023.

Tanja Matijašević je gledališka pedagoginja, improvizatorka, ki rada združuje različne umetnosti. V impro se je potopila leta 2014 (gledališče IGLU), skozi različne delavnice pa je spoznavala in krepila svoje impro veščine. Pred improm so bile lutke, ulično gledališče in ognjene umetnosti. Nekaj časa je bila članica kolektiva Improške, trenutno pa se spogleduje s fizičnim gledališčem, drag perforamansom in poezijo.

Projekt podpira Urad za mladino MOL in se izvaja v sodelovanju z Zavodom Omrežje.
preberite več