Naročam se na e-novice
nagrajenci zlate tifanije 2024 skucweb
Z L A T E
T I F A N I J E
2 0 2 4

V soboto, 20. 4. 2024, je Akademija Tiffany podelila Zlate Tifanije 2024. Skupaj z LGBT+ javnostjo se zahvaljujemo vsem nominirancem_kam za njihovo vidno delo in prispevek k življenju LGBT+ skupnosti. Posebne čestitke pa gredo vsem nagrajencem_kam, ki jim je LGBT+ skupnost s svojimi glasovi dodelila zlate kipce.

Zlate Tifanije slavijo dosežke LGBT skupnosti in posameznikov_ic, skušajo obujati spomin na preteklo leto in izpostaviti dogodke in osebe, ki so nam najbolj ostali v spominu, v vseh različnih plemenih, ki tvorijo živahno in barvito življenje LGBT skupnosti.


Nagrajenci_ke Zlatih Tifanij 2023 so:

LGBT+ osebnost leta: Salome

Naj DJ: Ptujsko Dekle

Zlata muza: Trafika Čik Kunt

Naj žurerka: Vera Vulva

Naj kelnarca: Ana Vukšinič (Pritličje)

Tračarica leta: Vera Vulva

Škandal leta: Salome v Hraniteljevi obleki na premieri padla z odra.

Prodor leta: The House Laboratory

Umetniški dosežki: Iznenada Salome

Ambasadorka leta: Grayson

Drama Queen: Mentalika

Vplivnica leta: Jenna Dick

Fleur de Tiffany: Karmen Daš

Naj dogodek: 39. festival LGBT filma

Naj žur: Pust v Tiffaniju

Zlata Tifanija za posebne zasluge za skupnost: vsem, ki ste v zadnjih 40 letih z izpostavljanjem v javnem prostoru poskrbeli, da je naša kultura danes javna in ponosna!

OBRAZLOŽITEV:

Akademija Tiffany vsako leto podeli Zlato Tiffanijo za posebne zasluge za skupnost. Ta kategorija je izvzeta iz javnega glasovanja. Je poklon in sporočilo Akademije Tiffany, skupnosti.

Zavedamo se, da se mnogim po svetu prostori svobode do ljubezni, do sobivanja, do izražanja še danes močno krčijo. Zavedamo se preteklih bojev za enake pravice in dejstva, da so bila življenja lokalnih neheteronormativnih oseb zgodovinsko mnogokrat izbrisana. 

Zato se zahvaljujemo vsem, ki ste v zadnjih desetih letih sodelovali v Zlatih Tifanijah in se s svojimi imeni izpostavili. V tem desetletju, ste pomagali ne le zgraditi prireditev Zlatih Tifanij, ampak ste se tudi izpostavili kot del LGBT+ skupnosti in tako širši javnosti pokazali kako široka in raznolika skupnost smo. 

Pridružili ste se vsem tistim, ki že 40 let skozi organizirano LGBT+ družbeno gibanje skrbijo, da je naša skupnost slišana in vidna. 

Akademija Tiffany poklanja Zlato Tifanijo za posebne zasluge vsem, ki ste v zadnjih 40 letih z izpostavljanjem v javnem prostoru poskrbeli, da je naša kultura danes javna in ponosna! Naša skupnost pa solidarna in močna! Gibanje LGBT+ skupnosti pri nas je s svojo odkritostjo in neustrašnostjo pred družbeno stigmo dokazalo, da se svet in družba lahko spremenita na bolje!

Več informacij