Naročam se na e-novice
zhlehtet skuc event grafika
Z H L E H T E T
K O N C E R T

Zhlehtet - koncert ob izdaji albuma

petek, 6. oktober, ob 20.00, Galerija Škuc, Stari trg 21, Ljubljana

Zhlehtet predstavlja novi album Podhod in pripadajočo novo zeliščno mešanico.

Alja Petric - vokal, tolkala, Lenart De Bock - saksofon, flavta, Rok Zalokar - klaviature, efekti

Vizualije - Matic Skušek

Zhlehtet je glasbeni kolektiv, ki deluje pod vodstvom pianista in skladatelja Roka Zalokarja. Pojavlja se v različnih formatih in združuje dimenzije akustičnega in elektronskega zvoka. S koreninami v tradiciji spiritualnega jazza ostaja zvest sporočilu trenutka in medsebojnemu razumevanju.

Začetki kolektiva segajo v leto 2019, ko se je v kombinaciji živih nastopov in dela v glasbenem studiju izoblikoval značilen zvok. Dokumenta tega obdobja sta albuma Toyomi in Celica, ki združujeta elemente žive improvizacije in moderne glasbene produkcije. Naslednji album Portals Vol. 1 predstavlja kompozicije kolektiva, v formatu jazzovskega kvinteta, slednji je bil izbran med najboljšimi ploščami leta 2022 v reviji Mladina in Radiu Študent. Letos pa se je kolektiv predstavil z live kompilacijo Poletje Loops, ki dokumentira unikatnost koncertne izkušnje spontanega muziciranja.

Novi album Podhod predstavlja ambientalnejšo ustvarjalno plat, ki kot suita predstavlja ustaljene motive kolektiva, ritmičnost le-te pa nadomestijo počasna pulziranja. Zvok zaokrožuje elektronika, ki z mikro-makro pristopom združuje različne zvočne krajine.

Vstopnina: 6 € dijaki in študentje/ 8 €ostali