Naročam se na e-novice
LukaF ropotarnica
R O P O T A R N I C A
L U K A
F L E G A R

ROPOTARNICA XXXI - LUKA FLEGAR

ponedeljek, 18. 12. 2023, ob 21.00, Galerija Škuc

Tokratni gost Ropotarnice bo kitarist Luka Flegar, ki je domači glasbeni sceni poznan kot član shoegazerjev Haiku Garden. Skupina je v zadnjih nekaj letih nanizala en EP (Waver, 2016), dva dolgometražna studijska albuma (Where If Not Now, 2018 in Loose Contacts / Tense present, 2022) in en živi album (Haiku Garden – Izštekani, 2020). Vsi albumi so bili kritiško dobro sprejeti, še posebej dolgometražec Where If Not Now, ki ga je produciral Vitja Balžalorsky (Laibach), tednik Mladina pa proglasil za album tistega leta. Luka je s svojim bendom v zadnjih letih preigral ogromno število koncertov doma in po Evropi, nedavno je bil kot kitarist vpoklican tudi k alter-pop zasedbi Astrid-. V preteklosti je bil član skupine Lamaglue, v obliki ad-hoc impro duetov pa v preteklosti nastopal denimo z vokalistko Ino Puntar ter harfistko rouge-ah.

To bo njegov prvi solistični nastop, ki bo zasnovan predvsem kot raziskovanje tekstur ter nians različnih kitarskih efektov skozi improviziran nastop.

Vstopnina na koncert:  1 €.

Koncertni cikel  Ropotarnica nam omogočajo: Ministrstvo za kulturo, MOL - Oddelek za kulturo, Urad RS za mladino, Zavod Omrežje.

 ministrstvo-za-kulturo-republike-slovenije-in-mestna-obcina-ljubljana-2048x198-1-1200x116           Urada Republike Slovenije za mladino JPG splet bel