Naročam se na e-novice
rez sola aktivisticnega videa
R E Z !
M A L A
Š O L A
A K T I V I S T I Č N E G A
V I D E A

Sobota, 18. 11. 2023, ob 15. uri, Info center ŠKUC, Ljubljana.

Lepo vabljene_i k prijavam na REZ! - Malo šolo aktivističnega videa!

REZ! je cikel brezplačnih delavnic in predavanj namenjenih mladim v okviru katerih bomo skozi medij umetniškega videa obravnavali pereče družbene problematike in pojave.

V okviru projekta se bomo veliko naučili o filmski in video produkciji, postprodukciji, scenaristiki, uporabi tehnologije, ki jo imamo na voljo (na primer mobilni telefoni) za izvedbo video dela in še marsikaj drugega. Prav tako bomo raziskovali, reflektirali in debatirali o perečih družbenih problematikah, ki se nam zdijo pomembne ter iskali najboljše načine, da, skozi medij umetniškega videa, o teh tematikah spregovorimo.

Skozi projekt bomo tako aktivno spoznali celoten proces ustvarjanja družbeno angažiranega umetniškega dela v mediju videa - od izbire teme, raziskovanja materiala vezanega na temo, snovanja vsebine in dramaturgije projekta do tehnične izvedbe projekta. Predvsem se bomo spoznavali, družili, zabavali in potrudili, da skozi svoja umetniška dela prispevamo ustvarjanju boljšega sveta.

Nastala video dela bodo objavljena na spletnih profilih projekta (YouTube, Vimeo, Tumblr in dr.) ter tudi predstavljena na zaključnem dogodku projekta v Galeriji Škuc.

Mentorica projekta je izkušena pedagoginja, intermedijska umetnica, videastka in režiserka Valerie Wolf Gang.

Prvo spoznavno srečanje bo v sredo, 18. novembra ob 15.00 v Info centru Škuc, drugo 25. novembra ob 15.00, za ostala srečanja se bomo dogovorili.
Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavami. Prijave sprejemamo na e-naslov: ustvarjalno.skuc@gmail.com, do 15. 11. 2023.

Za vsa morebitna vprašanja smo na voljo na zgornjem e-naslovu.

Veselimo se druženja in ustvarjanja z vami! Se vidimo!


Organizacija: Zavod Omrežje
Koprodukcija: Društvo ŠKUC
Vodji projekta: Maša Cvar in Nevena Aleksovski


Projekt sofinancira Mestna občina Ljubljana - Urad za mladino.

 MOL20logotip20SLO promocijski mali 2