Naročam se na e-novice
info skuc podporna skupina
I N F O
Š K U C
P O D P O R N A
S K U P I N A

Info center ŠKUC bo 19. 3. 2024 začel s podporno skupino namenjeno mladim (16 - 29 let), ki se soočate s težavami v duševnem zdravju.

Podporna skupina bo ponujala varen prostor, v katerem boste lahko delili_le svoje občutke, stiske in prejele_i medsebojno podporo.

Na srečanjih bomo težave in izzive naslavljali z metodo pogovora s podporo družinske terapevtke. Terapevtsko skupino bo vodila Inge Salmič Zajec, ki je svoje terapevtsko znanje pridobila na magistrskem študiju Zakonske in družinske študije na Teološki fakulteti ter na izpopolnjevanju s področja zakonske in družinske terapije.

Dogodki znotraj programa se bodo prilagajali potrebam skupine. Prvo srečanje bo 19. 3. 2024. Srečanja bodo potekala vsak torek v prostorih Info centra Škuc ob 18.00. Zaželena je udeležba na večini srečanj. Udeležba je brezplačna.

Prijave sprejemamo do 14. 3. 2024.

Obrazec za prijavo najdete TUKAJ.

Za več informacij lahko pišete na info.center@skuc.org.


Inge Salmič Zajec je po osnovni izobrazbi zgodovinarka in umetnostna zgodovinarka, svoje terapevtsko znanje je pridobila na magistrskem študiju Zakonske in družinske študije na Teološki fakulteti ter na izpopolnjevanju s področja zakonske in družinske terapije. V letu 2021 in 2022 je stažirala na Študijsko raziskovalnem centru za družine v Ljubljani. Tam je izvajala individualne, partnerske in družinske terapije. Izkušnje je pridobivala na društvih in organizacijah, kjer je opravila tudi različna izobraževanja in usposabljanja (Društvo za nenasilno komunikacijo, Društvo SOS telefon za ženske in otroke - žrtve nasilja, Društvo Vita za pomoč po nezgodni poškodbi glave, Društvo za inkluzijo, Društvo Snaga žene, Center Janeza Levca). Ima opravljen strokovni izpit iz socialnega varstva. Terapije in skupine izvaja po modelu relacijsko družinske terapije.


Projekt je financiran s strani Urada za mladino MOL. 

MOL-mestna-obcina-ljubljana