Naročam se na e-novice
messer chups
M E S S E R
C H U P S
K O N C E R T

Nedelja, 18. 6. 2023, ob 20.30 uri, Klub Gromka, AKC Metelkova mesto, Ljubljana

Društvo Jadran in ŠKUC KSB predstavljata:
Messer Chups - surf/rockabilly

Po več kot dekadi se v Slovenijo vrača odrska časovna kapsula iz poznih 50-ih.
Točka v zgodovini, kjer sta se v svetu kulture srečala surf rock in b-film ravno na svojem prelomu iz holllywoodske zlate dobe v eksploitacijo. Ah, surf rock in b-film. Kombinacija, ki gre z roko v roki kot zdravljenje s kristali in BPD.
Messer Chups so s svojim umetniškim izrazom nek grozen siamski dvojček na presečišču filma ter glasbe. V svoj naspidiran surf rock močno vcepljajo elemente/zvoke sci-fi/horror filmov prej omenjenega obdobja vključno z občasnimi vokalnimi vložki Zombierelle odete v močno scream queen estetiko.
Za popolno presečišče svetov, kjer kraljujeta Vincent Price in The Ventures, poskrbijo projekcije, kjer bodo poznavalci z ranjenim okusom za filme prepoznali kultne scene produktov osme umetnosti s samega dna imdbja.
Nič ni bolj magičnega od surferske manije, kjer je reverb tank polnopravni član zasedbe. Iz ozadja pa na nas kriči Bela Lugosi "PULL THE STRING" iz nadvse kultne Ed Woodove filmske zapuščine.
Messer Chups igrajo sami, ker imajo kar konkretno dolg set. Pridružite se nam na audiovizualni žurki zapostavljenih zvrsti. Zaplešimo ob surferskih ritmih pod platnom, kjer se vrtijo filmi skoraj neumnejši od fuzbalskih navijačev.

https://www.facebook.com/messerchups
https://messer-chups.bandcamp.com/
https://youtu.be/9M4dZw37i7s
https://youtu.be/BxFZKOJXez8


Vstopnina: 12€


Društvo Jadran: jadran@kudjadran.si
ŠKUC KSB: space.coitus@gmail.com


Koncertni cikel sofinancirata Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo in Ministrstvo za kulturo.

mol       MK slo