Naročam se na e-novice
image2
K V I R O P I S J E
I I

Sreda, 22. november 2023, ob 19. uri

Kviropisje II

Kviropisje je nazaj!
Odprti smo za vse literarne zvrsti kvir oziroma LGBTQ+ izraza: poezija, proza, dramatika, scenaristika, tudi glasbena besedila, esejistika, dnevništvo itd.
Začeli bomo tudi z razstavljanjem vizualne in drugačne kvir umetnosti na steni za nastopajočimi. Tokrat bomo obesili slike Gabrijele Kapitler, glede potencialnega nakupa del pa se lahko na dogodku dogovorite z njo.


Tokrat so osebe, ki se prijavijo, zaradi daljšega branja tuje gostje izjemoma naprošene, da se na odru držijo okvira treh minut (namesto 7). Prijavite se lahko na: kulturnicenterq@gmail.com.
Na voljo bodo za nakup tudi knjige beročih, poleg tega pa se bo izvedla še nagradna igra za 2 ZASTONJ IZVODA Suzanine najnovejše kratkoprozne zbirke Škarje!
Lepo vas vabimo, da se nam pridružite (kot bralke_ci ali poslušalke_ci) in pred ali po dogodku tudi poklepetate o vsaki besedi, ki vas premakne, z avtoricami_ji, ki so se do zdaj odzvale_i na vabilo in potrdile_i udeležbo:


Eva Baltasar (z romanom Permafrost, ki je v prevodu izšel pri Sodobnosti),
Sara Fabjan (s pesniško zbirko Zaroletano, ki je izšla pri LUD Literaturi),
Ela Potočnik,
Iva Jevtić (s pesniško zbirko Milost, ki je izšla pri KUD AAC Zrakogled),
Tanja Matijašević,
Suzana Tratnik (s kratkoprozno zbirko Škarje, ki je izšla pri ŠKUC-u).


————————————————-


Vodja organizacijske ekipe: Pino Pograjc.
Organizacijska ekipa: Veronika Dintinjana, Jana Franko, Jernej Škof, Miha Satler, Miha Bizjak, Andrej Uzar.


Program Kulturnega centra Q poleg lastnega vložka podpirajo Urad za mladino in Oddelek za socialno varstvo Mestne občine Ljubljana, Urad Republike Slovenije za mladino in JAK.