Naročam se na e-novice
kviropisje V
K V I R O P I S J E V.

Sreda, 17. 4. 2024, ob 19. uri, Galerija Škuc, Stari trg 21, Ljubljana.

Dobrodošli na Kviropisju!

Tokrat gostujemo v Galeriji Škuc ob razstavi Prisotnost skupnosti, s katero odpiramo vrata praznovanju 40. obletnice LGBT+ gibanja v Sloveniji. Pridružite se nam v sredo, 17. 4. 2024, ob 19. uri.

Kviropisje je odprto za vse literarne zvrsti kvir oziroma LGBT+ izraza: poezija, proza, dramatika, scenaristika, tudi glasbena besedila, esejistika, dnevništvo, performans itd.

Tokrat bodo oder razsvetlile_i: Urša Majcen (performans z Vidom Karlovškom), Ana Lorgar (branje kratke proze), Taja Petrič (branje poezije), Veronika Razpotnik (branje kratke proze), Špela Setničar (branje iz scenarija), Ana Vida Resnik (glasbeni nastop s kitaristko Tino Vidić).

Spet imamo odprte prijave za branje, zato se ne obotavljajte, če bi svoje pisarije rade_i prebrale_i na odru, in pišite na: kulturnicenterq@gmail.com.


Dogodek nastaja v sodelovanju s ŠKUC - Kulturnim centrom Q / Klubom Tiffany.

Kviropisje pripravljajo:
Vodja organizacijske ekipe: Pino Pograjc.
Organizacijska ekipa: Jana Zorko, Jernej Škof, Miha Satler, Miha Bizjak.
Koprodukcija: Zavod Omrežje


Dogodek je del projekta Mladi in prihodnost LGBT+ skupnosti, ki se izvaja v okviru programa Erasmus+, sofinanciranega s strani Evropske unije.


Dogodek poteka ob programu razstave Prisotnost skupnosti v Galeriji Škuc in je del kulturnega programa ob obeležitvi 40. obletnice gibanja LGBT+ skupnosti v Sloveniji. Več o razstavi in programu najdete na spodnjih povezavah.

Razstava prisotnost skupnosti: https://www.galerijaskuc.si

Program 40. obletnice gibanja LGBT+ skupnosti: https://40lgbt.si/