Naročam se na e-novice
KVIROPISJE
K V I R O P I S J E

Kviropisje je tu, navadite se!


V četrtek, 7.9., ob 20-ih se prične nova sezona LGBTIQ+ literarnih dogodkov v Klubu Tiffany, s katero se nadaljuje tradicija Mavričnih rim (po zgledu Mladih rim). Osvežitev imena je spodbudila predvsem želja, da se bolj jasno sporoči odprtost do vseh literarnih vrst, s katerimi se izražate LGBTIQ+ osebe in ki bi jih bile_i pripravljene_i brati pred občinstvom v varnem prostoru. Na odru so dobrodošle poezija, proza in dramatika (brane iz knjig, beležk ali s telefona). Prav tako spodbujamo prevajalke_ce kvir literature, da preberete svoje izdane ali neizdane prevode.


Spremembo imena je spodbudil tudi slavni protestni slogan: »Not gay as in happy, but queer as in fuck you,« in njegova bolj uvidevna različica: »Not gay as in happy, but queer as in I love you.«


Za nastop se lahko prijavite na elektronskem naslovu: kulturnicenterq@gmail.com


V tednu, ko Metelkova praznuje 30 let obstoja, vas lepo vabimo, da se nam pridružite (kot bralke_ci ali poslušalke_ci) in pred ali po dogodku tudi poklepetate o vsaki besedi, ki vas premakne, z avtoricami_ji, ki so do zdaj potrdili udeležbo:


Sara Fabjan,

Brane Mozetič,

Veronika Razpotnik,

Špela Setničar,

Milan Šelj,

Suzana Tratnik.


-


Kviropisje poteka v soorganizaciji ŠKUC – Kulturnega centra Q / Kluba Tiffany in KUD Kentaver. 


-


Oblikovanje: Jakob Golob.


-Program Kulturnega centra Q podpirajo Urad za mladino in Oddelek za socialno varstvo Mestne občine Ljubljana, Urad Republike Slovenije za mladino in JAK.


-


ŠKUC – Kulturni center Q obvešča:


Klub Tiffany predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vse_i, namenjen LGBTIQ+ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, transfobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.


Vse obiskovalke/ce prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na kulturnicenterq@gmail.com in FB stran Klub Tiffany.