Naročam se na e-novice
izobrazevanje za mlade uvod informiranje
I Z O B R A Ž E V A N J E
Z A
M L A D E

Izobraževanje za mlade - Uvod v mladinsko informiranje

Ponedeljek, 20. 5. 2024, ob 11. uri, Info center ŠKUC, Ljubljana.

Ljubljanska mreža info točk vabi mlade, ki ste že aktivni v mladinskih centrih, pa tudi tiste, ki še niste, na izobraževanje o mladinskem informiranju.

Mladinsko informiranje je ena od osrednjih nalog mladinskega dela, ki tolmači informacije na mladim prijazen način. Pravica vsakega posameznika in posameznice je biti informiran ter imeti dostop do kakovostnih in preverjenih informacij.

Na izobraževanju se boste udeleženci_ke spoznali_e z osnovami mladinskega informiranja ter kako lahko mladi postanete informatorji za svoje vrstnike v lastnem okolju. Udeleženci_ke se boste prav tako spoznali_e s prostori, kjer je možno pridobiti informacije v lokalnem okolju, z mednarodnimi mrežami, ki vključujejo mladinske informacijske centre ter priložnosti, ki jih mladinsko informiranje ponuja.

Vsem udeležencem in udeleženkam nudimo tudi dolgotrajnejše sodelovanje na področju informiranja tako na lokalnem kot evropskem nivoju.

Udeležba na izobraževanju je brezplačna. Dobrodošle so vse mlade osebe, ne glede na to, ali ste že aktivne v mladinskih organizacijah ali ne.

Obvezna je prijava preko Google obrazca tukaj.

Za več informacij smo vam na voljo na naslovu info.skuc@lmit.org.