Naročam se na e-novice
ImproAktivacija
I M P R O
A K T I V A C I J A
D E L A V N I C E

Impro aktivacija je sklop druženj, na katerih se bomo s pomočjo orodij in prvin improvizacijskega gledališča učile_i pripovedništva.

Naslanjali_e se bomo na lastne izkušnje, raziskovali_e družbene teme in razmišljali_e v kakšen okvir lahko postavimo performans katerega vsebina ni vnaprej določena. Randy Dickson pravi, da moraš pri ustvarjanju impro predstave vedno pogledovati nazaj, Tanja Matijašević, vaša pedagoginja, pa pravi: »Pejmo v akcijo.«

Moč improvizacijskega gledališča je v ustvarjanju podpornega okolja v katerem vsakdo prepozna prostor za izraz.

Na delavnicah se bomo srečale_i osemkrat in na koncu določile v kakšni obliki bomo predstavile_i končni produkt.

Prijavite se lahko vsi, predhodne izkušnje niso potrebne. Delavnice so brezplačne. Mesta na delavnici so omejena. Prijave sprejemamo na ustvarjalno.skuc@gmail.com.

Termini delavnic: 3.11., 10.11., 17.11., 24.11., 1.12., 8.12., 15.12., 22.12., ob 18.00

Tanja Matijašević je gledališka pedagoginja, improvizatorka, ki rada združuje različne umetnosti. V impro se je potopila leta 2014 (gledališče IGLU), skozi različne delavnice pa je spoznavala in krepila svoje impro veščine. Pred improm so bile lutke, ulično gledališče in ognjene umetnosti. Nekaj časa je bila članica kolektiva Improške, trenutno pa se spogleduje s fizičnim gledališčem, drag perforamansom in poezijo.

Projekt podpira Urad za mladino MOL in Urad RS za mladino.