Naročam se na e-novice
Jelena Dario Škuc DEC FB Cover
E S P A C I O
F L A M E N C O
K O N C E R T

ESPACIO FLAMENCO

Jelena Reiter (petje), Dario Piga (kitara), Mitja Obed (ples)

Glasbeno plesni koncert flamenka

Sobota, 16. december, ob 20:30, Galerija Škuc, Stari Trg 21, Ljubljana

70 minut

Na ciklu Espacio flamenco letošnje leto zaključujemo s tradicionalno flamenko improvizacijo, praznično vzdušje pa mu bomo vdahnili z villancicosi (flamenko veselodecembrske praznične pesmi). Petje, kitara in ples - trije osnovni gradniki flamenka, ki prostor spremenijo v polje neskončnih možnosti in poigravanj med glasbeniki in plesalci iz cele Evrope. Z nami bodo Jelena Reiter (petje), Dario Piga (kitara), Mitja Obed (ples). Dobro uigran trojec nas bo popeljal v svet flamenko melosa in virtuoznosti.

Vstopnice po 13 € lahko kupite na blagajni kadarkoli v času odprtja galerije, lahko pa karto rezervirate na info@skuc.org (priporočeno) in jo prevzamete na dan dogodka.

MITJA OBED je flamenko plesalec in vsestranski umetnik iz Slovenije, ki nastopa in sodeluje z različnimi umetniki po svetu tako v tradicionalnem kot eksperimentalnem flamenku. S svojimi predstavami in plesno-glasbenimi koncerti polni prizorišča in festivale širom Evrope, vse pogosteje tudi v Španiji, domovini flamenka. Je tudi pedagog - poučuje flamenko v Ljubljani, Velenju, Zagrebu, z delavnicami pa gostuje po Evropi.

JELENA REITER je diplomirala iz flavte na Glasbeni Akademiji v Zagrebu in  Universität für Musik und darstellende Kunst na Dunaju. Kot zrela klasična glasbenica je odkrila flamenko petje, nad katerim se je takoj navdušila. Intenzivno se je izobraževala v vseh disciplinah flamenka (petje, kitara in ples) v Granadi, Sevilli in na Dunaju. Živi in deluje na Dunaju kot pevka in učiteljica flamenko petja, ritmike in povezave petja in plesa v flamenku. Nastopa po teatrih v Dunaju, tablao-ih v Sevilli in drugod po Evropi.

DARIO PIGA je študiral kitaro v Sevilli “Fundacion Cristina Hereen” pod vodstvom Pedro Sierra, Niño de Pura, Paco Cortés, Eduardo Rebollar in Pepe Sanchez. V istem času je študiral na Konservatoriju za glasbo v Jerez de la Frontera in leta 2010 diplomiral iz flamenko kitare na Konservatoriju v Sevilli. V decembru 2009 je prejel “Premio della critica” na mednarodnem tekmovanju “Adrea Parodi” na otoku Sardinija. Nastopa na Češkem, v Italiji, Španiji, Sloveniji in drugod po Evropi.

FB dogodek: https://fb.me/e/1GEOVy8fF