Naročam se na e-novice
ciklon satelit doxy
C I K L O N :
D O X Y (HR)
T A H I K A R D I J A (HR)

Petek, 17. 11. 2023, ob 23. uri, Klub Monokel, Ljubljana

Projekt CIKLON bo mesečno zajemal serijo dj dogodkov in koncertov ženskih queer glasbenih skupin in posameznic_kov po različnih lokacijah po Ljubljani.
Cikel glasbenih nastopov bo spremljal tudi spremljevalni program, ki se bo udejanjal skozi različne procese v improviziranju, glasbenem eksperimentiranju in izobraževanju (jam session, okrogle mize in pogovori ter delavnice s queer ženskimi glasbenicami).

Namen projekta je podpreti in dati vidnost queer glasbenim ustvarjalkam_cem. Skozi projekt se bodo naslavljale teme diskriminacije LGBTIQ+ glasbenic_kov, pomen reprezentacije marginaliziranih skupin skozi glasbo in odpiranje LGBTIQ+ tem skozi glasbo. Projekt bo spodbujal k razpravi o človekovih pravicah in enakopravnosti v glasbenem svetu in industriji, saj so ženske in queer glasbene vsebine še vedno prezrte in potisnjene na rob.

DOXY
Doxy Doxy nima samo strasti do miksanja trackov ampak tudi za ustvarjanje posebne atmosfere na plesišču. Dj kariero je začela pred 8 leti. Lahko ste jo slišali na številnih zagrebških eventih, festivalih in na dogodkih lastnega kolektiva Schlag, kjer se ustvarja varno mesto za LGBTIQ populacijo. Rave kulturo doživlja kot ritualno in spiritualno izkušnjo kjer se povezujemo sami s seboj ter s skupnostjo. Povezanost s publiko v ustvarjanju skupne atmosfere smatra za nujno. Ispiracijo najde predvsem v house in techno stilu, rada pa eksperimentira z jungle-om, UK bass-om in elektrom.
Doxy: https://soundcloud.com/doxia

TAHIKARDIJA
Tahikardijino delovanje narekuje potreba po izražanju in ekperimentiranju skozi glasbo in deluje v kolektivu “Kruha i bipiema”. Privlači jo kominacija glasbe iz različnih obdobij s podobno atmosfero kot so dragulji iz zgodnjih 90, melanholičen trance ali techno himne.
Tahikardija: https://soundcloud.com/ana-vra-ari


Vstopnina/Entry: 5 € < 00:00 > 7 €


ŠKUC-LL obvešča:
Monokel je lezbični klub.
Lezbijke izrekamo dobrodošlico vsem kvirom, bi-, panseksualkam_cem, gejem, tetkam, taškam, nebinarnim in transspolnim, vsem LGBTIQ + osebam, da skupaj oblikujemo varen prostor, kjer je prepovedano vsakršno verbalno in/ali fizično nasilje. V klubu ne toleriramo homofobije, seksizma, nacionalizma, rasizma, starostizma in vseh drugih oblik zatiranj!

Vse obiskovalke_ce prosimo, da ekipo opozorijo na vsakršen pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na monokel@skuc.org in FB stran kluba Monokel.