Naročam se na e-novice
bralni klub za mlade drago jancar
B R A L N I
K L U B
Z A
M L A D E
T O
N O Č . . .
sreda, 21. 2. 2024, ob 18. uri, Info center Škuc, Stari trg 21, Ljubljana

Vljudno vabljeni_ne na bralni klub za mlade!

Tokrat beremo knjigo To noč sem jo videl avtorja Draga Jančarja.

To noč sem jo videl je roman o nekaj letih življenja in skrivnostnem izginotju Veronike Zarnik, mlade ženske iz ljubljanske meščanske družbe, ki jo je vase potegnil vrtinec nemirne zgodovine. Pet oseb pripoveduje o njej, pa vsaka od njih tudi o sebi in razburkanem slovenskem času pred drugo svetovno vojno in med njo. O času, ki je kot moloh goltal ne samo tako ali drugače prepričane udeležence zgodovinskih dogodkov, ampak tudi ljudi, ki so živeli na robu burnega dogajanja, ki ga niso niti dobro razumeli – hoteli so samo živeti. Toda "samo" živeti je bila iluzija, bil je čas, ko se tudi v na videz varnem in idiličnem zavetju neke graščine na Gorenjskem ni bilo mogoče izogniti drvečemu vlaku nasilja. (Vir: Spletna knjigarna Galarna)

Bralni klub je namenjen vsem mladim, ki radi berete in se o prebranih knjigah tudi pogovarjate.

Vodi ga Tadeja Pepeljnak, študentka gozdarstva. V prostem času poleg lazenja po gozdu in druženja z drevesi rada preživlja čas z dobrimi knjigami in prijatelji ter trapastimi ali poglobljenimi debatami o življenju, vesolju in sploh vsem.

Bralnega kluba se lahko udeležite, tudi če knjige niste prebrali v celoti. Na bralnem klubu namreč teme v knjigi navezujemo na lastno življenje in svoje izkušnje.

Na bralnem klubu se dobimo ob 18.00 v Škucu na Starem trgu 21.

Če se bralnega kluba udeležite več kot 5x, vam podarimo knjigo Založbe ŠKUC.

Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo na info.center@skuc.org.


Dogodek sofinancirata Mestna občina Ljubljana in JAK.

MOL20logotip20SLO promocijski mali 2         jak javna agencija za knjigo