Naročam se na e-novice
bralni klub za mlade sayaka murata
B R A L N I
K L U B
Z A
M L A D E
Ponedeljek, 18. 3. 2024, ob 18. uri, Info Škuc, Stari trg 21, Ljubljana.

Vljudno vabljeni_ne na bralni klub za mlade!

Tokrat beremo knjigo Ženska iz samopostrežne trgovine, avtorice Sayaka Murata.

Keiko Furukura je nenavadna 36-letna tokijska prodajalka; živi sama, nikoli ni bila v romantičnem razmerju in je s tem pomirjena in zadovoljna. Z nekoliko čudaškim vedenjem se nikoli ni dobro vklopila niti v svojo družino niti v šolo. Pri 18 letih je začela delati v lokalni samopostrežni trgovini za polovični delovni čas in s tem je njeno življenje dobilo namen, vanjo pa se je naselil mir.

Ženska iz samopostrežne trgovine je odličen portret nenavadne psihe in očem skritega sveta. Čeprav je roman Sayake Murate napisan duhovito in mestoma z nenavadnimi situacijskimi zasuki, iz zgodbe pronica ironičen in oster pogled na sodobno delovno kulturo, konservativno razmišljanje in vlogo spolov, obenem pa slavi tiho junaštvo žensk, ki sprejmejo ceno, da so to, kar so.

Bralni klub je namenjen vsem mladim, ki radi berete in se o prebranih knjigah tudi pogovarjate.

Vodi ga Tadeja Pepeljnak, študentka gozdarstva. V prostem času poleg lazenja po gozdu in druženja z drevesi rada preživlja čas z dobrimi knjigami in prijatelji ter trapastimi ali poglobljenimi debatami o življenju, vesolju in sploh vsem.

Bralnega kluba se lahko udeležite, tudi če knjige niste prebrali v celoti. Na bralnem klubu namreč teme v knjigi navezujemo na lastno življenje in svoje izkušnje.

Na bralnem klubu se dobimo ob 18.00 v Škucu na Starem trgu 21.

Če se bralnega kluba udeležite več kot 5x, vam podarimo knjigo Založbe ŠKUC.

Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo na info.center@skuc.org.


Dogodek sofinancirata Mestna občina Ljubljana in JAK.

MOL20logotip20SLO promocijski mali 2         jak javna agencija za knjigo