Naročam se na e-novice
bralni klub za mlade maj2024
B R A L N I
K L U B
Z A
M L A D E

Sreda, 22. 5. 2024, ob 18. uri, Info center ŠKUC, Stari trg 21, Ljubljana.

Vljudno vabljeni_ne na bralni klub za mlade!?

Tokrat beremo knjigo Križci, krožci avtorice Jedrt Maležič.

»Katera je zdaj tukaj mama?« je vprašanje, ki se ne pojavi zgolj v trenutku, ko se mora Giga soočiti s prepovedjo približevanja svojemu otroku, temveč je njeno zvezo z Alino spremljalo že vse od Zarjinega rojstva. Zdaj je družina, ki se je nekoč borila za enakost v svetu heteroseksualnih staršev, razpadla na dve mami, dva doma in Urbana, Alininega novega partnerja, kar je Gigo pahnilo v depresijo in povzročilo njen razhod s preveč utesnjujočo lezbično sceno. Ampak najprej je v pandemični prestolnici poskrbela še za največjo polomijo najdaljše noči. Duhovit in kritičen roman Križci krožci pokaže, da ima tudi najnesrečnejši konec lahko najlepši začetek.

Bralni klub je namenjen vsem mladim, ki radi berete in se o prebranih knjigah tudi pogovarjate. Vodi ga Tadeja Pepeljnak, študentka gozdarstva. V prostem času poleg lazenja po gozdu in druženja z drevesi rada preživlja čas z dobrimi knjigami in prijatelji ter trapastimi ali poglobljenimi debatami o življenju, vesolju in sploh vsem.

⚠️Bralnega kluba se lahko udeležite, tudi če knjige niste prebrali v celoti. Na bralnem klubu namreč teme v knjigi navezujemo na lastno življenje in svoje izkušnje.

?Na bralnem klubu se dobimo ob 18.00 v Škucu na Starem trgu 21.

❗️Če se bralnega kluba udeležite več kot 5x, vam podarimo knjigo Založbe ŠKUC.

❗️ Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo na info.center@skuc.org.


Dogodek sofinancirata Mestna občina Ljubljana in JAK.

MOL-mestna-obcina-ljubljana       jak javna agencija za knjigo