Naročam se na e-novice
here but somewhere else
T U K A J,
A
N E K J E
D R U G J E
R A Z S T A V A

Lepo vabljene_i na odprtje razstave Tukaj, a nekje drugje v petek, 15. 12., ob 19. uri!
Ob 18. uri pa lepo vabljene_i na ogled razstave z umetnicami_ki in kuratorko.

Lepo vabljene_i na končni ogled razstave Tukaj, a nekje drugje z umetnicami_ki in kuratorko v četrtek, 11. 1. 2024, ob 18. uri!

Tukaj, a nekje drugje

15. 12.–11. 1. 2024, Galerija Škuc

Umetnice_ki: Nevena Aleksovski, Elena Čemerska, Ana Čvorović, Andrea Knezović, Ivana Mirčevska, Ilija Prokopiev, Lenka Đorojević

Kuratorka: Jana Stardelova

Skupinska razstava Tukaj, a nekje drugje skozi osebne zgodbe raziskuje univerzalne človeške izkušnje z mobilnostjo, gibanjem in pripadnostjo. V delih Nevene Aleksovski, Elene Čemerske in Ivane Mirčevske, Ane Čvorović, Andree Knezović, Ilije Prokopieva in Lenke Đorojević se prepletajo dinamike razseljevanja, transnacionalnih identitet, kolektivnosti in nenehno spreminjajoče se pripadnosti tistih, ki prečkajo meje. Umetnice_ki skozi čas raziskujejo intimne kartografije pripadanja, naj bo to prostovoljno, prisilno ali namišljeno. Razstava Tukaj, a nekje drugje je zamišljena kot dolgoročna iniciativa, ki poziva k premisleku o ljudeh, ne geografijah ter k temu, da sovraštvo in strah nadomestimo s solidarnostjo. Njen namen ni, da predstavi določeno gledišče ali dokaže svoje. Govoriti želi o spremembah, kako se zgodijo, kako vplivajo na nas in naše skupnosti.

Več o razstavi!

PR PAKET IN IZJAVA ZA MEDIJE

Koprodukcija: Galerija Škuc, Tiiiit! Inc.

Podpora projekta:

Program Galerije Škuc podpirata Ministrstvo za kulturo in Mestna občina Ljubljana.

ministrstvo-za-kulturo-republike-slovenije-in-mestna-obcina-ljubljana-2048x198-1-1200x116