Naročam se na e-novice
02 2024 razstava COVER
0 2 _ 2 0 2 4
R A Z S T A V A

Vljudno vabljeni na čajanko ob začetku kuratorske raziskave, ki jo izvajata Giulia Menegale in Tina Pētersone ta petek, 23. februarja, ob 18. uri!

Vabimo vas, da s seboj prinesete tudi svoje portfolije in/ali predstavitve projektov ter v skupnem vzdušju neformalno poklepetate o svojem delu in umetniški produkciji v Ljubljani.

Drugi del našega sodelovanja s kuratorkama bo potekal v programskem letu 2025.
___________
02_2024
23. 2.–17. 3. 2024

Kuratorki: Giulia Menegale, Tina Pētersone
___________
Razstava 02_2024 je strukturirana kot čas in prostor za kuratorske raziskave. Z njo začenjamo nov mednarodni segment našega programa, saj galerijski prostor namenjamo dveletnemu intenzivnemu sodelovanju s kulturnimi delavkami_ci (umetnicam_ki,
kuratorkami_ji, piskami_ci, koreografi_njami, dramaturgi_njami itd.). Naše nenehno zanimanje in prizadevanje za širjenje reprezentativne oblike razstave opozarjata na prekarnost, pomembnost in druge vidike dela v ozadju samih razstav.

02_2024 je prvi del* našega mednarodnega sodelovanja s kuratorkama in piskama Giulio Menegale in Tino Pētersone, ki postavljata v ospredje svoje raziskave in analize mesta Ljubljane ter preučujeta, kako infrastruktura oblikuje tako družbene odnose – v katerih se proizvaja in reproducira kapital – kot tudi politiko. Zanimajo ju predvsem umetniške prakse in kuratorske metodologije, ki predvidevajo alternativne načine bivanja v mestu in so se zmožne na družbeno-ekonomske krize odzvati s preoblikovanjem tega, kar raziskovalke_ci različnih intelektualnih in političnih tradicij (od črnskih študij, marksizma do teorije afekta) imenujejo »afektivne infrastrukture«, omogočiti vsaki/vsakemu, da se
prostorsko-materialno organizira bodisi v skladu z obstoječimi politično-ekonomskimi pogoji kapitalizma bodisi proti njim.

02_2024 vključuje raznolik javni program – spremljajte spletno mesto in družbene medije Galerije Škuc za prihajajoče dogodke!

*Drugi del našega sodelovanja s kuratorkama bo potekal v programskem letu 2025.
___________
Več o razstavi!
___________
Program Galerije Škuc podpirata Ministrstvo za kulturo in Mestna občina Ljubljana.