Naročam se na e-novice
Skupaj-povezani logo
P O S V E T I
S K U P A J
P O V E Z A N I

POSVETI IN OKROGLE MIZE

9. 6. 2023, ŠKUC, Metelkova 6

O specifičnih oviranostih mladih ter pristopi/orodja za delo z njimi

Sodelujoči: Jernej Škof, Tamara Mihalič, Jasmina Kožar, Nevena Aleksovski, Zala Hriberšek, Maša Cvar in Tanja Matjašević

Z ožjimi sodelavci projekta smo imeli srečanje, kjer smo  analizirali izvedene delavnice, predebatirali težave, ki se pojavljajo pri izvajanju projekta, predvsem pri izvedbah delavnic, ki potekajo na terenu pod vodstvom strokovnih delavcev in mentorjev. V pomoč nam je bili strokovna sodelavka zala Hriberšek, ki nam je predala svoje bogate izkušnje z več kot 30 letnim delom z mladostniki iz ranljivih skupin.

 Certifikat 23

 

16. 10. 2023, Galerija Škuc

Kaj ranljivim skupinam pomeni umetnost

Izmenjava dobrih praks strokovnih sodelavcev, umetnikov_ic in kulturnih delavcev, ki pripravljajo in izvajajo vsebine za ranljive skupine.

Sodelujoči: Andreja Žele, Žiga Sedmak, Maja Ličen, Zala Hriberšek, Jernej Škof, Jasmina Kožar, Maša Cvar, Nevena Aleksovski, Maša Ogrizek, Alenka Spacal, Katjuša Kovačič, Adrijan Praznik, Olja Grubić, Jasna Klančišar, Miha Perne, Mateja Fi, Mija Pungeršić in Nataša Bucik

Na posvetu smo se zbrali vsi, ki smo na projektu sodelovali v letu 2023, tako strokovni delavci,  umetniki_ce in delavci v kulturi. Namen srečanja je bil, da izmenjamo izkušnje in pridobimo dodatna znanja, ki jih potrebujemo za delo z ranljivimi mladimi, ter spoznamo, kaj umetnost tem občinstvu pomeni. Hkrati so nas  strokovni delavci seznanili z orodji za delo z mladimi ter pristope, ki jih lahko uporabimo, ko delamo z mladimi s specifično oviranostjo. Umetniki_ce in kulturni delavci pa smo izmenjali izkušnje  in dobre prakse, ki smo jih imeli na delavnicah namenjenim ranljivim skupinam. Okvirno smo se dogovorili tudi kako s projektom nadaljevati in ga nadgraditi v prihodnjih letih. Veseli smo bili, da se nam je pridružila tudi Nataša Bucik in nam podala tudi svoje bogate dolgoletne izkušnje, ki jih ima z delom in promocijo kulturne vzgoje. V programu sodelujoče_i umetnice_ki so prejeli certifikat o pridobljenih izkušnjah.

07 A51071D4-3836-4980-90FD-859887EC252E

011 09

 Projekt omogoča: Ministrstvo za kulturo RS

 MK-ministrstvo-za-kulturo