Naročam se na e-novice
Ozivela nove barve 23 FB cover
O' Ž I V E L A
K N J I G A

O'ŽIVELA KNJIGA spremljevalni program ŽIVE KNJIŽEVNOSTI

9. 6. - 16. 6. 2023, pred Galerijo Škuc, Stari trg 21, Ljubljana

Spremljevalni program Žive književnosti, O'živela knjiga bo potekal v popoldanskem času z raznovrstnimi dejavnostmi, ki jih vse druži obarvanost s književnostjo, knjigami, zgodbami in pravljičnimi junaki in so namenjene otrokom in mladim (delavnice stripa, recikliranja, pravljična druženja z avtorji.

PROGRAM

petek, 9. 6., ob 18.00

Začarani čajnik, pripovedno gledališče gdč. Bazilika

Morske pošasti, likovna delavnica za otroke, vodita Simon Drofelnik in Mateja Herbst, KUD Galerije C.C.U.

Knjižne kazalke v tehniki linoreza, ustvarjalna delavnica za mlade,vodi Nevena Aleksovski

 

sobota, 10. 6., ob 18.00

Plastelinčica in časopis, pripoveduje Alenka Spacal, Bajalka

Pravljično druženje z Alenko Spacal, pogovor bo vodila Maša Ogrizek

Plastelinčica in Plastelinkica, ustvarjalnica iz plastelina za otroke, vodi Alenka Spacal

Na obisku: Marko Drpić, tipoRenesansa, vodeni ogled umetniškega ateljeja in ustvarjalna delavnica, vodi Nevena Aleksovski

 

nedelja, 11. 6., ob 18.00

Nekoč je bila, lutkovna predstava v izvedbi Lutkovnega gledališča Tri

Pravljično druženje z Marto Bartolj, pogovor bo vodila Maša Ogrizek

Nariši svojo dogodivščino, ustvarjalna likovna delavnica, vodi Marta Bartolj

 

ponedeljek, 12. 6., ob 18.00

Deklica in kapitan, lutkovna predstava v izvedbi Gledališče za Luno in Lalanit

Pravljično druženje z Nino Kokelj, pogovor bo vodila Maša Ogrizek

Asemblaž – tridimenzionalna izpeljanka kolaža, ustvarjalna delavnica,vodi Petra Gosenca, Društvo GUMB


torek, 13. 6., ob 18.00

Mamin zmaj, lutkovna predstava v izvedbi Hiša otrok in umetnosti, LG Fru fru

Ko črke oživijo, ustvarjalna delavnica, vodi Nevena Aleksovski 

 

sreda, 14. 6., ob 18.00

Ostržek, lutkovna predstava v izvedbi LG Nebo

Strip, ustvarjalna delavnica, vodi Andrej Štular

Blokci za poezijo, ustvarjalna delavnica recikliranja, vodi Petra Gosenca, Društvo GUMB

 

četrtek, 15. 6., ob 18.00

Cecilija in zmaj, lutkovno-igrana glasbena predstava v izvedbi Maše Jazbec in Andreja Fona

Dežela zmajev, ustvarjalna likovna delavnica za otroke, vodita Simon Drofelnik in Mateja Herbst, KUD Galerije C.C.U.

Regratova lučka, radijska igra za skupno poslušanje dojenčka in odraslega, soavtorstvo študentov in mentorjev AGRFT, AG, PEF in TEOF Unvierze v Ljubljani, v sodelovanju z Radiem Slovenija, glasbeno šolo Amarilis in Študijsko raziskovalnim centrum za družino

   

petek, 16. 6., ob 18.00

Mehurčki, lutkovna predstava v izvedbi LG Bičikleta

Na obisku: Nevena Aleksovski, vodeni ogled umetniškega ateljeja in ustvarjalna delavnica

Bralni klub za mlade, vodi Tadeja Pepeljnak

 

 

PREDSTAVITEV PROGRAMA

petek, 9. 6., ob 18.00

Začarani čajnik, pripovedno gledališče gdč. Bazilika

3+, 30 min

Izvirna pravljica, polna čudežev, v tehniki papirnatega lutkovnega gledališča, s pisanimi zgibankami, ki jih je oblikovala ilustratorka Meta Wraber: Pravljica o jazbecu, škratih, princesi Beli vrtnici in pisani mavrici.

Ideja, zasnova in izvedba: Katja Povše, likovna zasnova in izdelava: Meta Wraber, izdelava scene in lutk: Meta Wraber, Katja Povše, Žiga Lebar, zvok: Gregor Zemljič

Morske pošasti, likovna delavnica za otroke, vodita Simon Drofelnik in Mateja Herbst iz KUD Galerije C.C.U.

Na lutkovni ustvarjalnici se bomo potopili v pravljične morske globine in ustvarjali tako strašne kot tudi strašno prijazne morske pošasti, ki bodo nato zaplavale v morskem gledališču.

Knjižne kazalke v tehniki linoreza, ustvarjalna delavnica za mlade,vodi Nevena Aleksovski

Na delavnici bomo izdelovali knjižne kazalke različnih oblik in barv, s pomočjo katerih bo branje knjig prav posebna izkušnja. Knjižne kazalke bomo nato okrasili z odtisi likovnih motivov, ki jih bomo ustvarili s pomočjo grafične tehnike linorez.

sobota, 10. 6., ob 18.00

Plastelinčica in časopis, pripoveduje Alenka Spacal, Bajalka

Pravljičarka bo otrokom pripovedovala iz svoje najnovejše avtorske slikanice. Plastelinčica iz družine Plastelinkovih spoznava kulturo ob časopisu in metafori ure. Mama Plastelema ji odgovarja na vprašanje: »Kaj je to kultura?«. Plastelinčica s svojimi obiskuje različne umetnostne ustanove. S prijateljico Plastelinkico pa iz časopisnega papirja ustvarjata igrače, ki so prave umetnine. Njun bajni svet predstavlja poklon časopisni kulturi. Slikanica najmlajšim razkriva različna umetniška področja. Seznanja jih z bralno kulturo ter z likovno, gledališko, glasbeno in s plesno umetnostjo. Avtorica je vse naslikane figurice predhodno oblikovala iz plastelina.

Pravljično druženje z Alenko Spacal, pogovor bo vodila Maša Ogrizek

Alenka Spacal je pisateljica, ilustratorka in pravljičarka. Kot samozaposlena v kulturi deluje pod okriljem Bajalke, zavoda za založništvo in umetnost pripovedovanja. Ustvarila je pet avtorskih slikanic: Plastelinčica in časopis (2022), Fižolčica beži pred fižolovo juho (2019), Modre ptičje misli (2018), Kako ti je ime? (2018) in Mavrična maškarada (2013). Avtorica otrokom pripoveduje pravljice ob slikanicah. Razstavlja na samostojnih in skupinskih razstavah ilustracij doma ter v tujini.

Plastelinčica in Plastelinkica, ustvarjalnica iz plastelina za otroke, vodi Alenka Spacal

Avtorica je za slikanico PLASTELINČICA IN ČASOPIS igrive domišljijske like najprej oblikovala v raznobarvnih odtenkih plastelina. Natančno izdelani modelčki so ji nato služili kot predloge za ilustratorsko upodabljanje antropomorfnih likov iz družine Plastelinkovih. Nekatere personificirane figurice s podrobno modeliranimi očmi, smrčki in tačkami imajo na svojih telescih oblikovane živo pisane svaljkaste linije, druge pa krasijo pike ali vzorčki polžastih oblik.

V likovni ustvarjalnici bodo otroci oblikovali lastne fantazijske podobe iz plastelina. Včasih pozabimo, kako je tudi v digitalni dobi še vedno pomemben stik z materialom.

Na obisku: Marko Drpić, tipoRenesansa, vodeni ogled umetniškega ateljeja in ustvarjalna delavnica, vodi Nevena Aleksovski

V okviru tokratnega srečanja Na obisku se bomo odpravili v tipoRenesansa in obiskali Marka Drpiča, kaligrafa. Spoznali bomo njegovo staro tiskarno oz. studio za tipografijo in tiskarsko dediščino, delo kaligrafa, in na koncu tudi sami ustvarjali in tiskali. TipoRenesansa je zadnje mesto v Sloveniji, kjer lahko izkusimo, kako se je tiskalo, preden je postopek prevzela sodobna tehnologija.

Marko Drpić  je rojen leta 1968 v Ljubljani. V letih 1991/1992 se je učil kaligrafije in klesanja črk v ateljeju Kristoffla Boudensa v Antwerpnu, Belgija. Po vrnitvi v Slovenijo je eno leto delal pri kamnoseškem mojstru Borisu Udovču v Naklem pri Kranju. Leta 2000 je na Univerzi v Ljubljani diplomiral iz umetnostne zgodovine (s kaligrafsko analizo srednjeveške biblije) in iz bibliotekarstva. V letih 2000–2006 je delal kot bibliotekar v Slovenskem etnografskem muzeju. Od takrat je samostojni kaligraf in oblikovalec. Leta 2010 je ustanovil studio za visoki tisk tipoRenesansa.

nedelja, 11. 6., ob 18.00

Nekoč je bila, lutkovna predstava v izvedbi LG Tri

2+, 30 min

Pravljica o miški, ki med dolgočasenjem najde knjigo pravljic. Zelo si želi brati pravljice, vendar ni nikjer miru. Domisli se krasne rešitve, ure pravljic. Vse bo povabila, saj pravljice vsi radi poslušamo. Tako bo pravljico lahko prebrala do konca. Pa res čisto do konca? Hitro nizanje slik, dinamičnost lutkic javank, domiselno izkoriščanje scene pritegne najmlajše, pa tudi starejše, šolske otroke.

Režija: Natalija Herlec, osnutki in izdelava lutk in scene: Natalija Herlec, Ksenija Ponikvar, glasba: Lojze Studen, izvedba: Ksenija Ponikvar, Natalija Herlec

Pravljično druženje z Marto Bartolj, pogovor bo vodila Maša Ogrizek

V pogovoru bomo predstavili njene avtorske slikanice Dogodivščina v žepu, Tam se srečava in Kje si?, v katerih pripoveduje le s podobami in z zelo malo besedami ali celo brez njih. Vsem je skupno, da se v njih junaki radi potepajo naokoli. Ali ima Marta kot ilustratorka sploh kaj časa za potep? Kaj pa kot otrok, se je raje igrala notri ali zunaj? Je od nekdaj rada risala? Je bolj tihe ali klepetave sorte? Je velika razlika, če ilustrira tuje ali lastne zgodbe? Marta v svojih knjigah rada zastavlja vprašanja. A upamo, da nam bo na kakšno tudi odgovorila.

Marta Bartolj (1979) je diplomirala na Šoli za risanje in slikanje v Ljubljani, magistrirala pa na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Za magistrsko nalogo je prejela študentsko nagrado UL ALUO. Ustvarja v različnih tehnikah, tako v 'analognih' kot digitalnih. Njena slikanica Kje si? je bila uvrščena na IBBY častno listo v sklopu bienalne zbirke brezbesednih knjig Silent Books za leto 2019 in se uvrstila med Bele vrane (White Ravens).

Nariši svojo dogodivščino, ustvarjalna likovna delavnica, vodi Marta Bartolj

S svinčnikom in barvico v roki bomo raziskovali, kaj je za nas dogodivščina. Plezanje po drevesu? Skrivanje za kavčem v dnevni sobi? Peka palačink? Ko sanjariš in za devetimi gorami najdeš poseben zaklad? Ko namesto rumene za sonce uporabiš vijolično? Ko po nebu letajo ribe namesto ptic?

ponedeljek, 12. 6., ob 18.00

Deklica in kapitan, lutkovna predstava v izvedbi Gledališče za Luno in Lalanit

Dva slikopleskarja imata nalogo, da prebelita gledališče. A med njunim delom, ki se sooča z burlesko v stilu risanke »A je to«, gredo stvari v čisto drugo smer. Zaščitna folija hitro postane morje, različna orodja postanejo figure in dolgočasna »malarija« oživi.  Predstava je kombinacija burleske ter gledališča predmetov. Predstava ima močno ekološko noto in je podprta z avtorskimi songi. Kaj se zgodi z deklico Čopko ter kapitanom Valčkom?

Idejna zasnova: Gledališče za Luno, Lalanit, režija: Uroš Potočnik, koreografija: Sabina Schwenner, zvok: Uroš Potočnik, izdelava lutk, scenografija: Iuna Ornik, Uroš Potočnik, igra, animacija: Iuna Ornik, Uroš Potočnik

 Pravljično druženje z Nino Kokelj, pogovor bo vodila Maša Ogrizek

Predstavili bomo Ninino najnovejšo slikanico Čarovnija, ki je skoraj brez besed, a polna barv, domišljije, čarobnosti ter snovi za igro in pogovor. Nina nam bo razkrila, kako se je naučila čarati z besedami. Sama je umetnica, a pravi, da je zanjo največja umetnost otroška igra. Se spomni, kaj se je rada igrala kot otrok? Se še vedno kdaj pa kdaj igra? Je tudi pisanje zanjo neke vrste igra? Nekateri predmeti so zagotovo bolj čarobni kot drugi: dežniki, kovčki, klobuki in oblaki so že taki. S pomočjo katerih še rada čara v svojih knjigah?  

Nina Kokelj (1972) je pisateljica, scenaristka in publicistka. Zaključila je študij ekonomije in mednarodnih odnosov. Piše scenarije za filme in lutkovne predstave, intervjuje in reportaže ter deluje kot organizatorka kulturnih projektov in festivalov. Piše tako za  otroke kot odrasle. Njen roman Milovanje je prejel nagrado za najboljši prvenec in bil nominiran za nagrado kresnik, slikanica Deček na belem oblaku pa se je uvrstila med Bele vrane (White Ravens).

Asemblaž - tridimenzionalna izpeljanka kolaža, ustvarjalna delavnica,vodi Petra Gosenca (Društvo GUMB)

Na delavnici bomo raziskovali, kako z različnimi koščki odpadnih materialov sestaviti tridimenzionalne slike – asemblaže. Za navdih si bomo ogledali knjige in slike, ki zgodbe pripovedujejo s pomočjo najdenih predmetov. Nato bomo iz kupa odpadnih materialov sestavili svoje like in njihove dogodivščine.

torek, 13. 6., ob 18.00

Mamin zmaj, lutkovna predstava v izvedbi Hiša otrok in umetnosti, LG Fru fru

3+, 30 min

Predstava Mamin zmaj se naslanja na istoimensko slikanico estonske pisateljice Piret Jaaks. Glavni junakinji sta deklica in njena mama. V mami pa živi zmaj, ki včasih, ko deklica kaj stori narobe, močno bruha ogenj. Zgodba se dotika predvsem negativnih čustev ter odnosa med deklico in mamo ter med deklico in zmajem.

Zgodba: Piret Jaaks, režija in idejna zasnova: Katja Povše, dramaturgija: Anže Virant, likovna podoba: Špela Trobec, glasba: Tea Vidmar, kostumografija in izdelava lutk: Iztok Hrga, zasnova lutk in 3D print: Marjan Kunaver, izdelava scenografije: Gorazd Rajh, 3D print: Aleksander Andželović, igra in animacija: Ana Špik Jakin, izvedba glasbe v živo: Tea Vidmar, dramatizacija narejena po prevodu: Julija Potrč Šavli

Ko črke oživijo, ustvarjalna delavnica, vodi Nevena Aleksovski

Ustvarjalna delavnica bo potekala pod vodstvom akademske slikarke Nevene Aleksovski. Na delavnici bomo oživljali velike kartonske črke oz. natančneje, lepo jih bomo okrasili, pobarvali ter jim vdahnili novo življenje. V pomoč pri »oživljanju« črk nam bodo besede in asociacije. Tako bo črka M mogoče postala Muca ali Mavrica, črka P pa bo cela v Pikicah, črka R bo postala Raca ali bo preprosto samo Rumena.

sreda, 14. 6., ob 18.00

3+, 35 min

Ostržek, lutkovna predstava v izvedbi LG Nebo

Ostržek je zgodba o lutki. Je tudi zgodba o otroštvu in odraščanju, o socializaciji in vraščanju v kulturo. Ostržek, naivni lesenjaček, ki si neizmerno želi postati pravi fant, ima vse lastnosti, tako tradicionalnih lutkovnih junakov kot otrok. Brez zadržkov raziskuje in vtika svoj nos v vsako luknjo, se potepa, najraje pa dobro je, pije in se zabava.

Po besedilu Carla Collodija priredili: Eva Kraševec in Petra Stare, režija: Andrej Adamek, dramaturgija: Eva Kraševec, likovna podoba: Andrej Štular, glasba: Peter Kus, kostumografija: Maja Peterlin, animacija: Andrej Štular, Petra Stare

Strip, ustvarjalna delavnica, vodi Andrej Štular

Mentor  bo skozi pogovor udeležence spoznal s stripovskim medijem. Sledil bo prikaz delovnega procesa ustvarjanja stripa in iskanje idej in predlog za kratke stripe. Po pregledu nastalih predlog in idej ter individualni analizi se bo začelo z risanjem kratkih stripov. Namen delavnice je udeležence spoznati z osnovami stripovskega ustvarjanja in z možnostmi, ki jih to ustvarjanje ponuja, ter zasnova in dokončanje vsaj enega samostojnega krajšega stripa udeležencev delavnice.

Blokci za poezijo, ustvarjalna delavnica recikliranja, vodi Petra Gosenca (Društvo GUMB)

Iz starih odsluženih zvezkov, revij, letakov in kuvert bomo sestavljali povsem nove blokce in dnevnike poljubnih velikosti in debelin. Opremili jih bomo s kolaži in risbami ter jih s pomočjo vijakov zvezali v unikatne izdelke. Dovolj prostora bomo pustili tudi za vaše vtise, prebliske in haiku dneva.

četrtek, 15. 6., ob 18.00

Cecilija in zmaj, lutkovno-igrana glasbena predstava v izvedbi Maše Jazbec in Andreja Fona

3+, 30 min

Ste že kdaj srečali čisto pravega zmaja ali sanjarite, kako bi ga privabili z najrazličnejšimi ukanami? Junakinja Cecilija ne okleva in se kot neustrašna vitezinja poda na pustolovščino, kjer se sooči z zmajem in ga pretenta. Predstava v svoji glasbeno-igrani obliki na igriv način pretresa tematiko ženske in moške vloge v sodobni družbi.

Predstava je nastala po knjižni predlogi Cecilija in zmaj Lawrenca Schimla, v prevodu Braneta Mozetiča in izdaji Centra za slovensko književnost.

Režija: Maša Jazbec in Andrej Fon, priredba in izvedba: Maša Jazbec in Andrej Fon, glasba: Andrej Fon,

scenografija in izdelava lutk: Mateja Herbst, Simon Drofelnik in Jasenka Lojović, kostumografija: Simon Drofelnik

Dežela zmajev, ustvarjalna likovna delavnica za otroke, vodita Simon Drofelnik in Mateja Herbst iz KUD Galerije C.C.U.

Odpravili se bomo na zmajevsko popotovanje in si po navdihu slikanice Cecilija in zmaj izdelali unikatne zmaje različnih rodov ter jih vzgojili, da bodo postali naši zavezniki.

 Regratova lučka, radijska igra za skupno poslušanje dojenčka in odraslega

Radijska igra Regratova lučka, namenjena skupnemu poslušanju odraslega in dojenčka, se začne na prostranem travniku, kjer raste regratova lučka, ki jo sonce rahlo in prijetno boža. A vse se spremni, ko na travniku zapiha veter, zelo močen veter, ki regratovo lučko razpiha na tisoče drobcev. Zgodba sledi enemu izmed drobcev, ki se na jadrih vetra odpravi na pustolovščino: »drobec lučke se v toplo sonce je ovil / in na jadrih vetra nove pustolovščine lovil«. Drobec regratove lučke se tako ziblje v vetru, pristane v vodi ter se sreča z ognjem; vsaka »postojanka« odraslemu omogoča drugačno igro z otrokom (letenje, »ku-ku«, žgečkanje), ki jo lahko ob vsakem ponovnem poslušanju prilagodi situaciji, v kateri se z dojenčkom nahajata. Potovanje se zaključi, ko drobec lučke ponovno pristane na zemlji, iz njega pa se »zbudi« nova regratova lučka, ki je pripravljena na nove dogodivščine. Kam se bo odpravila in kaj doživela, pa je odvisno od domišljije odraslega, ki ima na koncu prostor za prosto pripovedovanje in igro z dojenčkom.

Radijska igra za dojenčke predstavlja novum v polju umetniške radiofonije. Kot takšna predstavlja velik razvojni potencial področja tudi z vidika razvoja novih dramaturgij/besedil za dojenčke ter dramaturško-režijskih-glasbenih pristopov k realizaciji le-teh. Ker ciljno občinstvo radijske igre predstavljajo dojenčki in malčki v senzorično-motorični fazi, ki jo razvojna psihologija pozna kot obdobje otrokovega spoznavanja sveta prek dejavnosti, ki aktivirajo in stimulirajo čute in v kateri pomembno vlogo igrajo starši ali skrbniki, ki so za malčka model interakcije z zunanjim svetom. Pred govorjenim, racionalnim jezikom, namreč nastopi jezik intonacije, ritma, različnih registrov in melodije. Prav zvočna stimulacija, ki jo tvorijo glasba, besede, fonemi in zvok predmetov iz okolja, tako znatno vplivajo na otrokov zgodnji čustveni, kognitivni, socialni in motorični razvoj.

Radijska igra in glasbena delavnica “Regratova lučka” sta nastali v soavtorstvu študentov in mentorjev AGRFT, AG, PEF in TEOF Unvierze v Ljubljani, v sodelovanju z Radiem Slovenija, glasbeno šolo Amarilis in Študijsko raziskovalnim centrum za družino. Projekt je financiran s strani Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije.

Avtorica besedila in dramaturginja: Helena Šukljan, avtor glasbe: Nejc Poljanec, igralec: Svit Stefanija,

režiser: Nejc Potočan, zvok: Gal Nagode, izvajalci delavnice: Jasmina Ferenček, Tomas Mejijas, Katja Fartek, Lucija Štruc in Klaudija Rakovec

Pedagoški mentorji: prof. mag. Žanina Mirčevska (UL AGRFT), doc. dr. Katerina Zadnik (UL AG), izr. prof. dr. Lia Katerina Kompan Erzar (UL TEOF), asis. Petra Brdnik Juhart (UL PEF)

Delovni mentorji: Samo Perko (Amarilis), Saška Rakef Perko (RTVSLO), Urban Gruden (RTVSLO), Domen Strmšnik (ŠRCD)

 

petek, 16. 6., ob 18.00

Mehurčki, lutkovna predstava v izvedbi Gledališče Bičikleta

2+, 30 min

Otroške pesmice Otona Župančiča, poznane tako staršem kot otrokom, so se  ujele v lutkovni čebelnjak. Prav ta Zmaj, ki leti visoko, visoko, in tiste Žabe, ki so čakale na dež. Tudi Zima zima bela, ki je rada pela, Stari medo je prišel po polno skledo meda  in prispelo je Pismo iz daljne dežele. Ter seveda naš in vaš Ciciban s čebelo, ki rad skoči Na koleno in  si umije roke, ko mu ptičica tako veleva. Pa tudi ko je zaspan, se prikrade k nam.

Avtor pesmic: Oton Župančič, avtorica veznega besedila: Brigita Leban, režija in lutke: Barbara Bulatović,

igra: Brigita Leban, scenografija: Matjaž Moder in Barbara Bulatović, glasba: Katarina Šetinc

Na obisku: Nevena Aleksovski, vodeni ogled umetniškega ateljeja in ustvarjalna delavnica

V okviru projekta Na obisku bomo obiskali vizualno umetnico Neveno Aleksovski v njenem ateljeju na Lepodvorski ulici v Ljubljani. Umetnica deluje predvsem na področju slikarstva, risbe, ilustracije in knjig umetnikov. Večkrat je razstavljala samostojno ter na številnih skupinskih razstavah v Sloveniji in tujini. Nevena nam bo najprej pokazala svoj delovni prostor ter predstavila nekatera svoja umetniška dela in sam ustvarjalni proces. Nato bomo tudi sami ustvarjali. S pomočjo umetnice bomo eksperimentirali z različnimi slikarskimi tehnikami in pristopi ter ustvarili skupinsko, pisano umetnino.

Bralni klub za mlade, vodi Tadeja Pepeljnak

Bralni klub je namenjen vsem mladim, ki radi berete in se o prebranih knjigah tudi pogovarjate. Bralnega kluba se lahko udeležite, tudi če knjige niste prebrali v celoti, saj teme v knjigi navezujemo na lastno življenje in svoje izkušnje.

Tokrat beremo knjigo Norveški gozd, pisatelja Harukija Murakamija.

Če se bralnega kluba udeležite več kot 5x, vam podarimo knjigo Založbe ŠKUC

Projekt so omogočili:

Javna agencija za knjigo Republike Slovenije,  MOL, Oddelek za predšolsko vzgojo in izobraževanje in oddelek za kulturo, Urad RS za mladino, Turizem Ljubljana, TipoRenesansa, Center za slovensko književnost, Okolje consulting, Tam tam, L'mit, Hotel Park, Slaščičarna pri vodnjaku,  Druga violina, Pravična trgovina 3MUHE, Dana, Ciciban in Cicido.

                 iva sponzorji 1