Naročam se na e-novice
bralni klub za mlade april2024 splet
B R A L N I
K L U B
Z A
M L A D E

Četrtek, 25. 4. 2024, ob 18. uri, Info center ŠKUC, Stari trg 21, Ljubljana.

Vljudno vabljeni_ne na bralni klub za mlade!?

Tokrat beremo knjigo Guernseyjsko društvo za književnost in pito iz krompirjevih olupkov avtoric Mary Ann Shaffer in Annie Barrows.

Smo v letu 1946 in pisateljica Juliet Ashton se ne more domisliti, o čem bi pisala. Nenadoma prejme pismo Dawseyja Adamsa iz Guernseyja – po naključju je dobil v roke knjigo, ki je nekoč pripadala njej. Ko odkrijeta svojo skupno ljubezen do branja, si začneta dopisovati. Dawsey razkrije, da je član Guernseyjskega društva za književnost in pito iz krompirjevih olupkov, kar spodbudi njeno radovednost in kmalu si dopisuje še z drugimi člani. V navalu pisem, ki pripovedujejo zgodbe o življenju na Guernseyju pod nemško zasedbo, se Juliet zave, da je samo društvo vsaj toliko nenavadno kot njegovo ime. Mary Ann Shaffer je zgodbo zasnovala kot niz pisem, ker se ji je zdelo, da bo tako lažje. Uspelo ji je mojstrsko predstaviti značaje in skrbi prebivalcev Guernseyja, ki so pravkar preživeli grozote in tegobe druge svetovne vojne.

Bralni klub je namenjen vsem mladim, ki radi berete in se o prebranih knjigah tudi pogovarjate. Vodi ga Tadeja Pepeljnak, študentka gozdarstva. V prostem času poleg lazenja po gozdu in druženja z drevesi rada preživlja čas z dobrimi knjigami in prijatelji ter trapastimi ali poglobljenimi debatami o življenju, vesolju in sploh vsem.

⚠️Bralnega kluba se lahko udeležite, tudi če knjige niste prebrali v celoti. Na bralnem klubu namreč teme v knjigi navezujemo na lastno življenje in svoje izkušnje.

?Na bralnem klubu se dobimo ob 18.00 v Škucu na Starem trgu 21.

❗️Če se bralnega kluba udeležite več kot 5x, vam podarimo knjigo Založbe ŠKUC.

❗️ Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo na info.center@skuc.org.


Dogodek sofinancirata Mestna občina Ljubljana in JAK.

MOL-mestna-obcina-ljubljana       jak javna agencija za knjigo